Zweefvliegen Terlet

Zweefvliegen Terlet

Donderdag 19 september was het dan zover. 4 deelnemers van de Zonnebloem Odijk gingen enigszins met kriebels in de buik richting Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem. Overigens troffen we daar ook 4 deelnemers van de Zonnebloem Wijk bij Duurstede.

Bij aankomst snel nog even een kopje koffie voor we werden opgehaald door Ludo van Gliding Adventures Europe. Na een kort autoritje kwamen we aan bij de ‘strip’. Zo noemen ze in vaktermen de start-/landingsbaan bij het zweefvliegen.

Jos, Lies, Ria en Corry maakten alle vier een proefvlucht. Ondanks hun leeftijd zetelden ze zich (met wat hulp) in de cockpit achter de instructeur. Na wat kleine veiligheidschecks werd de koepel van de cockpit gesloten en de lier aan het vliegtuig gekoppeld. De lier zette zich in beweging en steil omhoog ging het zweefvliegtuig de lucht in. Tot zo’n 300 meter hoog. Eenmaal losgekoppeld ben je afhankelijk van de thermiek (opstijgende warme lucht) om hoogte te winnen en te proberen zo lang mogelijk in de lucht te blijven. Helaas was de thermiek deze middag niet echt super. Na ongeveer 10 minuten vliegen konden alle 4 deelnemers veilig landen bij het startpunt. Een ervaring rijker! En dat alles onder het Zonnebloemmotto ‘Er kan meer dan je denkt’.

Terug op het terras bij de Thermiekbel werd er nog wat gedronken en een bitterbal verorberd. Een geslaagde middag. Volgend jaar weer? Wie durft na dit verhaal?

Ervaren hoe het was? Daar zijn foto’s van gemaakt.

Reacties zijn gesloten.