Dagje Uit – Dierenpark Amersfoort

Dagje Uit – Dierenpark Amersfoort

Het jaarlijkse dagje uit ging dit jaar naar DierenPark Amersfoort.

Om 9 uur verzamelden de vrijwilligers zich al om 50 lunchpakketten klaar te maken. Binnen een half uur was dit gepiept en konden ze aan de koffie.

Rijn stond keurig op tijd voor met de Kassingbus. 2 deelnemers en een vrijwilliger reden met Eef mee in de auto naar Amersfoort.

Als eerste in de Kabouterhut aan de koffie met een groot stuk appeltaart. Met slagroom uiteraard. Daarna een klein stukje lopen naar de ingang van het park. Er vormden zich groepjes die het park in trokken. Het weer was goed zodat rond lunchtijd her en der in het park de groepjes op een bankje zaten te genieten van hun lunchpakket.

Het blijft leuk om al die verschillende soorten dieren te zien. Sommigen moest je wel echt zoeken. Een paar waren onvindbaar in hun verblijf. Ook de namen van de dieren, hoe verzin je het.
Meest fascinerend zijn de grote dieren zoals de olifanten, leeuwen en tijgers. Met ontzag sta je erbij en kijkt ernaar. Anders is het bij de apen. De chimpansees hadden een middagdutje en waren niet echt actief. Anders was dat bij bavianen, vooral de kleintjes. Die speelden dat het een lust was. De meer volwassen dieren deden het rustig aan of dachten aan het nageslacht….

En voor je het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan. Kwart voor drie was de afspraak bij de bus te zijn maar dat werd een kwartiertje eerder door …….. de regen.

Een leuk en gezellig dagje uit voor de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem Odijk. Met dank aan Rijn als onze chauffeur en de bijdrage van de Vrienden van het Witte Kerkje in de overige kosten.

Reacties zijn gesloten.