Reisje op de Rijn….en Lek

Reisje op de Rijn….en Lek

Zaterdag 13 april is onze afdeling wezen varen op de Rijn en de Lek met het cruiseschip de Zilvermeeuw2. 200 gasten aan boord uit Wijk bij Duurstede, Zonnebloem Cothen en Langbroek en Zonnebloem Odijk. Met de bus van Kassing waren we op tijd voor het inschepen en de afvaart om 10:00. Samen met Cothen-Langbroek deelden we het onderdek.

We hadden nog maar net het ruime sop gekozen of de koffie met cake werd geserveerd gevolgd door een tweede kopje koffie. Hierna was het tijd voor Gert van de Born die zijn gasten meenam naar hun jeugd.

Om half een was het tijd voor het 3-gangendiner. De 20 vrijwilligers van beide Zonnebloemafdelingen werden hier even danig op de proef gesteld. De keuken bevond zich in het kombuis en er was geen lift. Op de trappen naar het onder- en bovendek werden ’treintjes’ gevormd om de gerechten bij de gasten te serveren. De gasten lieten zich de soep, kip met groenten en frietjes en het ijsje met slagroom toe goed smaken.

De middag werd deels gevuld met een paar rondjes bingo. Er waren leuke prijsjes te winnen. Tenslotte nog een drankje en toen was het alweer tijd om af te meren bij de steiger in Wijk bij Duurstede. De gasten gingen van boord maar de vrijwilligers moesten nog even aanpoten met opruimen en schoonmaken van het schip. Maar Zonnebloemers draaien daar hun hand niet voor om!

Bij het verlaten van het schip enthousiaste reacties van de gasten. Ze hadden genoten. Ook veel bedankjes voor de vrijwilligers die dit alles mogelijk maakten.

Wat rest zijn de herinneringen en de foto’s.

Reacties zijn gesloten.