‘Onze’ Ineke koninklijk onderscheiden

‘Onze’ Ineke koninklijk onderscheiden

Vanmorgen misten we Ineke bij de koffieochtend. Maar nu weten we waarom Ze was in het gemeentehuis en ontving daar een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ruud van Bennekom. Ineke is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hieronder lees je de motivatie van de gemeente Bunnik.

Wij feliciteren ‘onze’ Ineke van harte met deze welverdiende blijk van waardering voor onder andere de Zonnebloem Odijk.

Tekst en foto: gemeente Bunnik

Bij de oprichting van De Zonnebloem, afdeling Odijk, in 1978 was mevrouw Van der Linden één van de initiatiefnemers en tevens de eerste voorzitter van de Afdeling Odijk. Zij was het aanspreekpunt en externe gezicht naar gemeente en andere instellingen in het dorp en gaf daarnaast leiding aan het bestuur van de afdeling.

Op dit moment is zij vrijwilliger bij de afdeling Odijk. Zij bezoekt een aantal leden met enige regelmaat. Ook initieert en organiseert zij regelmatig één-op-één-uitjes voor haar bezoek-deelnemers. Zij heeft groene vingers en organiseert regelmatig bloemschikken voor de deelnemers.

Ook in de H. Nicolaaskerk in Odijk is zij al tientallen jaren actief. Zij verricht(te) allerlei hand- en spandiensten, zoals het verzorgen van de bloemen, gastvrouw zijn, lid van het Liturgieberaad, leidster van de Voorleeskerk, lekenvoorganger en lector.

Ruim 10 jaar was zij daarnaast vrijwilligster bij Eten met Dorpsgenoten in Odijk, waar haar inzet zeer gewaardeerd werd, zowel door haar collega-vrijwilligers als door de gasten.

Reacties zijn gesloten.