Telefooncirkel Humanitas

Telefooncirkel Humanitas

Dagelijks een teken van leven kan een gevoel van zekerheid geven. Elke ochtend tussen half negen en negen uur wordt er via een cirkel van dezelfde mensen in een vaste volgorde naar elkaar gebeld. Dus ook in het weekend.Er is dan contact van mens tot mens, gewoon even te horen of alles in orde is en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

Het is niet de bedoeling dat er lang gepraat wordt tijdens het rondgaan van de cirkel. Wanneer mensen dat gezellig vinden, kan men elkaar altijd buiten de cirkel om opnieuw bellen om verder te praten.

De cirkel bestaat uit maximaal 8 personen, zodat een cirkel binnen een half uur rond is.

Deelnemen aan de telefooncirkel kost alleen de gesprekkosten. Er is geen enkele verplichting om verder ergens lid van te zijn.

Voor wie is de cirkel bedoeld:

De telefooncirkel is er voor mensen die zelfstandig thuis wonen.

  • Uit veiligheidsoverwegingen.
  • Wanneer u moeilijk de deur uit kunt.
  • Wanneer het u of uw familie een veilig gevoel geeft als u dagelijks gebeld wordt.(ook mogelijk  alleen tijdens een vakantieperiode van familie of buren).
  • Wanneer uw sociale contacten beperkt zijn vanwege gezondheids- of andere redenen.

Hoe werkt de telefooncirkel:

De cirkel wordt aangestuurd door een begeleider(ster), vrijwilliger van Humanitas. Deze start de cirkel dagelijks om 8.30 uur. De cirkel eindigt weer bij de begeleider(ster) om uiterlijk 9.00 uur.

Wanneer een bel – partner de telefoon niet beantwoordt, of men maakt zich zorgen over een persoon, wordt dit direct gemeld aan de begeleider(ster) van die ochtend.

De begeleider (ster) meldt dit direct bij de door u opgegeven sleutelpersoon. Vooraf heeft u aangegeven wie uw sleutelpersonen zijn, de mensen in uw omgeving die een sleutel hebben en bij u kunnen gaan kijken. De sleutelpersoon zal bij u langs komen om te zien wat er aan de hand is. 

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Thea Genissen 06-51695511

Reacties zijn gesloten.